We’re back with one of the most influential video games of all time, MINECRAFT! In this 3D block world, you are tasked with gathering resources, crafting items, fighting hostile mobs and building virtually any structures you might have in your mind.

1. WHAT IS BEING CRAFTED?

  • Pressure Plate
  • Door
  • Chest
  • Crafting Table

Right Answer: Door

2. WHAT IS BEING CRAFTED?

  • Torches
  • Hoe
  • Sticks
  • Lever

Right Answer: Lever

3. WHAT IS BEING CRAFTED HERE?

  • Cookies
  • Cake
  • Bread
  • Pie

Right Answer: Cookies

4. WHAT IS BEING CRAFTED?

  • Pressure Plate
  • Weighted Pressure Plate
  • Iron Slab
  • Iron Trapdoor

Right Answer: Weighted Pressure Plate

5. WHAT IS BEING CRAFTED?

  • Slime Piston
  • Slime Block
  • Sticky Piston
  • Sticky Block

Right Answer: Sticky Piston

6. WHAT IS MISSING?

  • Wood
  • Iron Ingots
  • Iron Block
  • Wood Planks

Right Answer: Wood Planks

7. WHAT IS MISSING?

  • A
  • B
  • C
  • D

Right Answer: A

8. IS THIS CRAFT TRUE?

  • True
  • False

Right Answer: False

9. WHAT IS BEING CRAFTED?

  • Gold Pane
  • Gold Ingot
  • Gold Block
  • Gold Slab

Right Answer: Gold Block

10. WHICH IMAGE IS THE CORRECT CRAFTING FORMATION?

  • A
  • B
  • C
  • D

Right Answer: D

11. WHAT IS BEING CRAFTED?

  • Glass Pane
  • Window
  • Glass Slab
  • Nothing

Right Answer: Glass Pane

12. WHAT IS BEING CRAFTED?

  • Fences
  • Wood Button
  • Boat
  • Fence Gate

Right Answer: Fence Gate

13. WHAT IS BEING CRAFTED?

  • Fences
  • Wood Button
  • Boat
  • Fence Gate

Right Answer: Fences

14. WHAT IS BEING CRAFTED?

  • Bed
  • Couch
  • Carpet
  • Nothing

Right Answer: Nothing

15. WHAT INGREDIENT DO YOU NEED TO MAKE PAPER?

Right Answer: Sugar Cane

16. WHICH ONE OF THESE CREATES AN ENCHANTED GOLDEN APPLE?

  • A
  • B

Right Answer: B

17. THIS INGREDIENT FORMATION CREATES A ____________ LAMP

Type Answer: Redstone

18. WHAT IS BEING CRAFTED?

Type Answer: Cake

19. WHAT IS MISSING?

  • Blaze Rod
  • Ender Pearl
  • Eye of Ender
  • Blaze Powder

Right Answer: Eye of Ender

20. WHAT IS BEING CRAFTED?

  • Eye of Ender
  • End Rod
  • Firework Star
  • Fire Charge

Right Answer: Fire Charge

21. WHAT IS MISSING?

Type Answer: Slimeball

22. WHAT IS BEING CRAFTED?

  • Nether Brick Fence
  • Nether Slab
  • Nether Bricks
  • Nether Stairs

Right Answer: Nether Brick Fence

23. WHAT IS MISSING?

  • Gray Dye
  • Silver Dye
  • Black Dye
  • White Dyw

Right Answer: Gray Dye

24. WHAT IS BEING CRAFTED?

Type Answer: Ender Chest

25. WHAT INGREDIENT IS THE ARROW POINTING AT?

  • Nether Warts
  • Nether Wart

Right Answer: Nether Wart

26. WHAT IS BEING CRAFTED?

Type Answer: TNT

27. WHAT IS BEING CRAFTED?

Type Answer: Sea Lantern

28. WHAT IS BEING CRAFTED?

Type Answer: Enchantment Table

29. WHAT IS BEING CRAFTED HERE?

Type Answer: Firework Star

30. WHAT IS BEING CRAFTED?

Type Answer: Firework Star